LOTR-serie mogelijk de duurste TV-serie ooit

Allemachtig wat een bedrag.

Amazon Prime moet zich nog bewijzen. Met The Grand Tour hebben ze een leuke exclusieve tv-serie in handen, maar ze zijn er nog niet. Het meerendeel van de huishoudens kiest Netflix boven de meeste concurrenten. Misschien dat The Lords of the Rings als TV-serie hier verandering in gaat brengen.

Om zo’n grote naam als serie te lanceren moet je van goede huize komen. Laat dat maar aan Amazon over. De productiekosten van The Grand Tour waren al krankzinnig, maar de totale kosten van LOTR gaan mijn pet te boven. Eerder werd al bekend dat Amazon zo’n 250 miljoen dollar heeft moeten betalen om de rechten in handen te krijgen.

Om vervolgens een hele productie op touw te zetten is Amazon volgens Reuters nog eens 500 miljoen dollar kwijt. Dan hebben we het wel over twee seizoenen The Lord of the Rings. Om je te laten beseffen hoeveel geld dit is. De filmtrilogie The Lord of the Rings heeft 281 miljoen dollar gekost. Dat waren drie films. Hier praten we over twee TV-seizoenen.

Als het eenmaal zover is kan HBO zijn borst nat gaan maken. The Lord of The Rings lijkt qua setting een directe concurrent van Game of Thrones te gaan worden. Helaas is het nog totaal onbekend wanneer we de TV-serie op Amazon mogen gaan verwachten.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën