Maak je eigen kentekenscanner

Bijgewerkt op:

Waarom zou alleen de politie kentekens mogen scannen?

OK, je kunt er een flinke ruzie met het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) om krijgen, maar technisch is het vrij eenvoudig om zelf een kentekenscanner te bouwen. Wat je nodig hebt is een beveiligingscamera en een stukje software dat je zo van GitHub kunt halen.

Waarom je dat zou willen? Gewoon omdat het kan natuurlijk, en als je een grote tuin hebt is het best handig om te weten wie er allemaal langs zijn geweest. Maar je kunt er natuurlijk ook leuke dingen mee bouwen. Stel dat je je eigen nummerbord als een van de nummerborden om te volgen aangeeft, dan kan je je geautomatiseerde huis ‘aanzetten’: koffieapparaat aan, verlichting aan, want jij bent thuis.

Naast het GitHub-project waar je bovenstaande oplossing mee zou kunnen bouwen kun je ook gewoon naar OpenALPR gaan waar een gratis consumentenversie van de software staat. Volgens de bouwers ben je in vijftien minuten klaar als je een IP-camera hebt (en een computer, maar die heb je waarschijnlijk wel). Hun voorbeeld is om het nummerbord van een stalker in je systeem te zetten, waardoor je een waarschuwing kunt krijgen als hij verschijnt bij je gebouw.

[gv data=”7Z_CfO0wrqc”][/gv]

Tags

Tags:

boyd

boyd

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door boyd

Populaire artikelen

Populaire categorieën