MacBook Air iets sneller en goedkoper geworden

Apple voorziet de Macbook Air laptops van een snellere processor en heeft de laptops 100 euro goedkoper gemaakt.

Het zat er al aan te komen, maar in navolging van de Macbook Pro Retina en de iMac beschikt ook de Air voortaan over de nieuwe Intel Haswell-processor. Het oude model maakt ook al gebruik van een Haswell-processor, maar de nieuwe variant is nog energiezuiniger.

De instapvariant van de Air-lijn werkt voortaan met een 1,4GHz Intel Core i5-processor, vergeleken met een 1,3GHz-cpu in het vorige model. Met turbo boost loopt dit op tot 2,7GHz. De kloksnelheden van de uitgebreidere Core i7-laptops blijven onveranderd: 1,7GHz met een boost naar 3,3GHz.

Maar de opvallendste verandering vind je niet onder de motorkap, maar in de aanschafprijs. Het goedkoopste model (11”) gaat nu voor 929 euro over de toonbank, honderd euro minder dan voorheen. De nieuwe Airs zijn vanaf vandaag verkrijgbaar.

[lg_folder folder=”Apple/MacBook_Air_2013/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën