Man bouwt custom PC van LEGO blokjes

Met LEGO kun je alles maken, zelfs een casemod voor je custom PC zo blijkt.

Mike Schropp, eigenaar van de Total Geekdom website, gebruikte zijn collectie van LEGO-steentjes op een wel erg originele manier. In het verleden zette hij wel vaker custom PC’s in elkaar met de hulp van de bouwsteentjes, maar deze keer overtrof hij zichzelf door een zo klein mogelijk model te maken.

Draagbaar en krachtig
Het doel van Schropp was om iets te maken wat draagbaar was dat je makkelijk aan kon passen en toch de kracht van een desktop PC kon huisvesten. In de behuizing die volledig bestaat uit LEGO-steentjes is een Intel i3-4360 Dual Core processor aanwezig, 8GB RAM en een SSD van 120GB naast een Intel HD4600 grafische kaart.

Er zijn drie verschillende modellen die je vanaf 999 dollar aan kunt schaffen op de website van Total Geekdom. Daar staat uit uitgebreid uitgelegd hoe de LEGO-PC’s opgebouwd zijn, inclusief het interessante ontwerproces. Zo kun je zien hoe de PC zichzelf koelt in onderstaande afbeelding.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën