Man veroordeeld na neerschieten drone buurman

Mocht je de drone van je buurman spuugzat zijn, dan is het niet zo verstandig om ‘m met een shotgun uit de lucht te schieten. Een Amerikaanse man kreeg namelijk een boete van 850 dollar voor een dergelijk vergrijp.

Eric Joe vloog in het najaar van 2014 boven de boerderij van zijn ouders in Modesto, Californië. “Dat is een behoorlijk afgelegen, landelijk gebied. Maar mijn drone was nog geen vijf minuten in de lucht toen ik een enorme knal hoorde. Ik pakte meteen mijn vluchtgegevens erbij en zag direct dat mijn drone opeens uit de lucht gevallen was, terwijl ik heel rustig vloog.”

Vervolgens zag hij buurman Brett McBay en zijn zoon voorbij komen met een shotgun. Wat bleek: die was inderdaad gebruikt om het apparaat uit de lucht te knallen. Joe probeerde er in eerste instantie onderling uit te komen, maar zijn buurman weigerde voor de schade aan de drone te betalen. Uiteindelijk moest er dan ook een rechtszaak aan te pas komen om tot een oplossing te komen. Die zaak pakte uit in het voordeel van Joe, want McBay moet een schadevergoeding van 850 dollar betalen.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën