Marktaandeel Android 5.0 verdubbelt binnen een maand

Het heeft even geduurd, maar Android 5.0 Lollipop lijkt eindelijk zijn weg naar de smartphones van Android-gebruikers te vinden.

Android 5.0 is al sinds november 2014 beschikbaar, maar fabrikanten als HTC, Samsung en LG rollen dergelijke updates niet direct uit naar hun gebruikers. Ze willen Android namelijk allereerst een eigen sausje over Android gieten, zodat de interface er net een beetje anders uitziet en je ook de apps van de fabrikant meegeleverd krijgt.

Dat betekende wel dat Android 5.0 in april op slechts 5,4 procent van alle Android-toestellen stond. Inmiddels zijn er een aantal nieuwe telefoons met het besturingssysteem gelanceerd en is de update voor meer mensen te installeren. Daar hebben blijkbaar veel mensen op gewacht, want het marktaandeel verdubbelde bijna en staat nu op 9,7 procent.

Android 4.4 KitKat blijft voorlopig de populairste versie en draait op 39,8 procent van alle Android-smartphones. Ook Android 4.2 (18,1 procent) en Android 4.1 (15,6 procent) doen het nog beter dan de meest recente release.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën