McDonalds trekt officieel stekker uit stappenteller-project

De stappentellers verdwenen al uit de Happy Meals, maar nu is bekend geworden dat de wearables geen herintrede zullen maken.

Het was een origineel idee, maar de uitvoering verliep wat minder lekker. McDonalds stopte stappentellers in Happy Meals in Noord-Amerika als ‘gezond’ speeltje. Kort hierna kwamen de wearables negatief in het nieuws. De stappentellers veroorzaakte huidirritatie bij kinderen. Naar aanleiding van deze berichtgevingen startte de fastfoodgigant een onderzoek.

Ten tijde van dit onderzoek werden de stappentellers tijdelijk niet meegegeven. Deze tijdelijke maatregel is nu permanent geworden. Vandaag heeft McDonalds bekend gemaakt dat de Step-iT bandjes definitief worden teruggeroepen. Het gaat hier om 29 miljoen stuks in de Verenigde Staten en om 3,6 miljoen stappentellers in Canada.

Klanten die in het bezit zijn van de wearable kunnen het apparaatje inleveren bij een McDonalds filiaal. In ruil krijgen klanten een bakje yoghurt of een portie gesneden appeltjes en een nieuw speeltje.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën