Meer dan 60% van het internetgebruik is robotverkeer

Wij mensen zijn maar een kleine minderheid op het internet. Het overige verkeer bestaat uit acties van goede en kwade robots.

Goedaardige bots zijn bijvoorbeeld systemen die websites indexeren en robots die voor zoekmachines werken. Volgens een onderzoek in 2013 vertegenwoordigen deze robots 31 procent van het internetverkeer. De kwade bots zijn virussen, spambots en systemen die netwerken plat leggen. Deze club is met 30,5 procent ook duidelijk aanwezig op het internet.

Dan blijft er 38,5% human traffic over, uiteraard kent deze groep ook kwade en goedaardige gebruikers. Mocht de trend zich op deze manier doorzetten zal het menselijke internetverkeer binnenkort nog maar een fractie van het geheel zijn.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën