Megaman krijgt nieuwe tekenfilm

Zijn hoogtijdagen liggen al even achter hem, maar toch keert Megaman terug op televisie.

26 afleveringen zullen er worden ontwikkeld door Man of Action entertainment. Die studio maakt onder meer de tekenfilms Ben 10, Generator Rex en Big Hero 6.

In de jaren ’90 was er ook al een Mega Man tekenfilm. “Die was cool en anders dan andere tekenfilms uit die tijd. Er zat zowel veel actie als humor in”, zegt Duncan Rouleau van Man of Action. “Mega Man is als personage gewoon erg geschikt voor een tekenfilm.”

In totaal zat Mega Man in meer dan 130 verschillende videogames sinds hij in 1987 voor het eerst verscheen. Er zijn meer dan 30 miljoen exemplaren van die games verkocht. Tegenwoordig heeft hij het rustiger: zijn ontwikkelaar Keiji Inafune heeft Capcom verlaten en de game Mighty no. 9 ontwikkeld, die in veel opzichten aan Mega Man doet denken.

De tekenfilm zal vanaf 2017 te zien zijn.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën