Mensen met telefoonhoesjes zijn stom

There, we said it. Waarom zou je een hoesje om je telefoon doen?

Wie vroeger naar de Sitcom The Nanny heeft gekeken moest vast wel eens lachen om de moeder van Fran. Dat kan natuurlijk verschillende redenen hebben. Je kunt haar accent grappig vinden, of haar zuinigheid of iets anders stereotieps. Maar om nou eens even op haar zuinigheid door te gaan, iedereen lachte zich helemaal rot om de plastic hoezen die mama om haar bank had zitten. Rollend op de vloer lachend uit luid.

En nu heb je een smartphone in je broekzak. Is een duur ding, moet je een beetje zuinig op zijn. Hij moet ook meestal twee jaar mee voordat je weer eens een nieuwe gaat kopen. Dus wat doe je? Je doet er een leren, of erger nog plastic hoesje omheen.

Maar hoe ben jij nou beter dan de moeder van Fran? Wij zitten hier op Apparata de hele tijd het design van nieuwe smartphones voor je in de gaten te houden, en dan doe jij er een of ander stuk plastic omheen. Zie je het hele design niet meer.

Een tegenwerping kan dan natuurlijk zijn dat je zegt: Ja maar, mijn telefoon heeft een glazen achterkant en die gaat zo makkelijk stuk. Maar waarom accepteren we dan toch steeds dat de fabrikanten van die bizarre materiaalkeuzes maken? Wie verzint het om een gebruiksobject van glas te maken? Zie je het al voor je dat je met een glazen portemonnee over straat gaat? Of dat je huissleutels van glas zijn? Nee toch?

Daarom wordt het tijd dat fabrikanten eens echt degelijke telefoons gaan maken, dat is de volgende stap die genomen moet worden. Die nóg snellere processor die geloven we nu wel, we willen een kwalitiatief goede telefoon, zodat we hem niet in een lullig hoesje hoeven in te pakken. Kom op fabrikanten, jullie kunnen het.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën