Met de Osteoid behoort gips tot het verleden - Apparata

Met de Osteoid behoort gips tot het verleden

Dankzij dit nieuwe concept hebben we straks alleen nog maar een 3D-printer nodig om onze botten te laten genezen.

Wij als mensen stellen ons lichaam soms iets te ver op de proef. Dan breekt er wel eens iets. Als een bot dan gebroken is wordt er altijd gips gebruikt om het bot weer te fixeren. Dit is een langdurig proces en als je jeuk hebt weet je hoe vervelend het kan zijn. Nu heeft Deniz Karasahin een nieuw concept ontwikkeld.

Hij noemt het de Osteoid. Met behulp van een 3D-printer maakt hij een model dat precies op maat gemaakt is. Door de betere pasvorm en de toepassing van ultrasoon geluid is het mogelijk om botten sneller te genezen.

De ‘modules’ voor het ultrasoon geluid passen in de openingen van de Osteoid. Hiermee verkort je de genezingstijd met bijna 40%. Ik ben niet van plan om binnenkort iets te breken maar mocht dat gebeuren hoop ik dat de Osteoid snel uit zijn conceptfase komt. Met de komst van de 3D printer lijkt dit concept dan ook dichterbij dan we denken.

Vorig jaar kwam ontwerper Jake Eville ook al met een vergelijkbaar design. Hierbij gebruikte hij ook een 3D-printer om een zogeheten exoskeleton te maken. Hier werd alleen geen gebruik gemaakt van ultrasoon geluid waardoor de genezingstijd net zolang duurde als bij gips.

[lg_folder folder=”Osteoid_Gips_concept/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën