Met deze app vind je altijd een openbaar toilet - Apparata

Met deze app vind je altijd een openbaar toilet

Nooit meer zoeken.

Wat moet dat moet en soms ben je nog dusdanig lang van huis (of een andere veilige omgeving) dat je een openbaar toilet moet zoeken. Die zoektocht, inclusief het eindeloos wachten voor toiletten, is binnenkort wellicht over. Telecommunicatiebedrijf KDDI Corps komt namelijk met een app die je vertelt waar en hoeveel toiletten er vrij zijn, zo meldt de Japan Times. Handig voor als je heel nodig moet en geen pisslippers hebt.

Sensoren in de deuren van toiletten registreren niet alleen of een toilet bezet is, maar ook hoelang een individueel hokje al in gebruik is. Lekker uitgebreid onder werktijd zitten poepen wordt dus moeilijker.

Toepassing
Tja, de eenentwintigste eeuw brengt veel bijzondere oplossingen voor dagelijkse problemen. KDDI had ook een probleem wat opgelost moest worden: “Mensen verspillen vaak tijd met het zoeken naar beschikbare toiletten, soms op meerdere etages. Ook moeten ze vaak wachten tot hokjes vrij zijn. Met deze service willen we ervoor zorgen dat men minder tijd verspilt,” aldus een woordvoerder van het bedrijf.

Toch heeft de commerciële insteek wellicht een groot effect op de wereld van openbare toiletten. Het Japanse bedrijf zal zich in eerste instantie vooral richten op kantoorgebouwen, maar wellicht kan de applicatie uiteindelijk wereldwijd gebruikt worden. Als de app blijkt te werken, zal de service door heel Japan in bijvoorbeeld winkelcentra en treinstations gebruikt worden. Wellicht kan de app in combinatie met dit slimme urinoir voor een badkamer-revolutie zorgen.

Watergebruik
Maar het bedrijf gaat verder met hun ‘e-badkamers’. Zo moet een met het internet verbonden klep precies genoeg water doorlaten, afhankelijk van hoelang iemand op het toilet zat. Als iemand langer op het toilet zit, wordt ervan uitgegaan dat die persoon een grote boodschap heeft gedaan. Zit diegene slechts enkele minuten op het toilet, dan zal het wel een kleine boodschap zijn geweest. De klep geeft dan precies genoeg water af om het menselijk afval door te spoelen. Zo kunnen bedrijven tot 50% op hun waterrekening besparen.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën