Met deze jas hoef je niet bang te zijn op een motor

Mocht je een smakker maken, dan zit je goed met deze jas.

Het is indrukwekkend om te zien hoe de veiligheid zich heeft ontwikkeld binnen de MotoGP. De coureurs maken af en toe nog gigantische crashes en worden daarbij gelanceerd van hun motor, maar vervolgens staan ze op en laten ze zien dat ze oké zijn.

Voor een groot deel heeft dit te maken met de pakken die ze dragen. Deze nieuwe ‘Smart Jacket’ van Dainese breng de airbag technologie die men gebruikt in de MotoGP naar deze jas voor jou en mij. De slimme jas kan over of onder elke andere jas gedragen worden en moet een stukje extra veiligheid bieden. De jas werkt op zichzelf en vereist geen verbinding met de motor.

Volgens de makers ventileert de jas goed en kun je het kledingstuk eenvoudig opvouwen. Dainese brengt de slimme jas in twee varianten op de markt, een model voor de man en een model voor de vrouw. Er is keuze uit zes verschillende maten.

De airbags in de jas werken middels een batterij en gaan meer dan 26 uur mee. Mocht de jas na een crash of aanrijding geactiveerd zijn, dan hoef je het ding niet weg te gooien. Via een geautoriseerde dealer kunnen de geactiveerde componenten vervangen worden zodat de jas weer gebruiken.

De airbag-jas komt met een prijskaartje. Dainese vraagt 699,95 dollar voor het (extra) stukje veiligheid.

[gv data=”bZ7B68wOicU”][/gv]

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën