Met Android Wear wordt je leven nog makkelijker

Tijdens Google I/O hebben we voor het eerst kunnen zien hoe Android Wear in het dagelijks leven gebruikt kan worden.

Zo wordt de presentatie geleid door David Singleton, hij is sinds 2011 verbonden aan Google en werkzaam als engineering director. In de presentatie horen we David vertellen over het succes van Android Wear en dat meerdere fabrikanten al wearables op de markt gaan brengen met het OS. Voor ontwikkelaars is het dan ook erg simpel om apps te ontwikkelen, omdat zij dat al eerder deden voor Android op de telefoons.

Uit onderzoek is gebleken dat mensen gemiddeld 125 keer per dag hun telefoon checken. Eén van de redenen waarom Google Android Wear heeft ontwikkeld; om dit getal naar beneden te brengen. Android Wear werkt met kaarten waar je doorheen kunt scrollen. Zo is de standaard kaart altijd een klok. Als je naar boven of beneden swipet worden er meer kaarten zichtbaar.

Wanneer je wakker wordt kan je met een simpele swipe-beweging meteen zien wat voor het weer het die dag wordt. Als je dan verder swipet kan je bijvoorbeeld een melding krijgen dat er die dag nog een pakketje wordt bezorgd. Het horloge werkt ook met spraakherkenning, zo horen we David tegen het horloge zeggen; “Okay Google, remind me to check my mailbox when I get home.”

En ja hoor, even later krijgt hij een melding op zijn LG-horloge waarin de laatste binnengekomen mails zichtbaar zijn. Zodra hij de mail gezien heeft kan hij het wegswipen, datzelfde gebeurt dan ook op zijn telefoon. Met de commando Ok Google, take a note kan je het horloge notities laten maken die dan op een andere kaart weer zichtbaar worden.

Zodra je gebeld wordt kan je het gesprek direct aannemen, of je kan uit een paar vaste reacties kiezen. Je kunt kiezen voor Can’t talk right now! of andere mogelijkheden. Als je naar beneden swipet zeg je Do not disturb, waardoor je telefoon meteen stil wordt.

De afspraken in je agenda herkent Google Now ook en hierdoor zal Android Wear de kaarten op je telefoon aanpassen. Zo zie je dan direct de reisinformatie, de tijd van de afspraak en eventuele notities die je gekoppeld hebt. Het horloge kan ook herkennen dat je aan het rennen bent en meteen de hartslagmeter tonen. Dit zijn slechts een paar kleine voorbeelden van de mogelijkheden die een wearable met Android Wear biedt.

Google maakt zelfs een volledige SDK beschikbaar zodat iedereen aan de slag kan om een custom UI te maken. Je kan zelfs eigen stem commando’s programmeren en informatie versturen tussen je tablet, telefoon en wearable. (foto: Techcrunch)

[gv data=”QrqZl2QIz0c”][/gv]

[lg_folder folder=”Google/Android_Wear/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën