Microsoft Office vanaf nu gratis op Android, iPhone en iPad

Die imitatie-apps van Word en Powerpoint kunnen dus eindelijk van je telefoon en tablet af.

Tot voor kort had je nog een Office 365 abonnement nodig om Office te gebruiken op mobiele apparaten. De apps stonden altijd al wel gratis in de App Store en Google Play, maar je kon er altijd alleen maar bestanden mee openen (wat voor veel verontwaardigde recensies zorgde). Daar worden nu dus allerlei nieuwe functies aan toegevoegd, zo schrijft Microsoft op haar blog.

Office Mobile verdwijnt op iPhone
Bovendien wordt Office Mobile op iPhone compleet vervangen en opgedeeld in afzonderlijke apps voor Word, Powerpoint en Excel. Naast de extra functies hebben de apps ook een nieuw uiterlijk gekregen, zodat ze beter bij het strakke iPad-design passen. Alle apps werken bovendien handig samen met Dropbox, zodat je snel je bestanden kunt delen en overzetten naar andere apparaten.

Android komt er iets bekaaider vanaf, zo lijkt het tenminste. De Office Mobile-app voor Androidtelefoons wordt namelijk niet aangepast, en het is maar de vraag of dit in de toekomst nog gaat gebeuren. Eigenaren van een Android-tablet krijgen een speciale versie van Office die in de loop van 2015 beschikbaar is.

Previewprogramma
Als je niet kunt wachten om je Excel-spreadsheet in te vullen op je tablet, dan kun je je nu inschrijven voor een previewprogramma via deze link.

Als je nu zit te balen met een Office 365 abonnement: niet getreurd. Mensen met een dergelijk lidmaatschap krijgen met ingang van vandaag toegang tot meer functies dan de gratis gebruikers. Denk hierbij aan het vormgeven van je artikelen of uitgebreide designs voor tabellen en grafieken.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën