Microsoft speelt op safe met nieuwe Surface-apparaten

Wie een vlammende aankondiging verwachtte, kwam helaas bedrogen uit.

Microsoft heeft in de vorm van de Surface-apparaten best een prima aanbod, maar we kunnen niet zeggen dat ze de afgelopen jaren echt vernieuwende producten hebben gelanceerd. De Surface Pro 6 is in lijn met die ontwikkeling voorzien van nieuwe hardware, maar daar blijft het bij.

Het apparaat krijgt een 12,3″ display en heeft standaard 128GB opslag. Je kunt wel een SD-kaart van 1TB toevoegen, maar wat ons betreft mag de standaard capaciteit flink omhoog.

Onder de motorkap ligt de achtste generatie Intel-quadcore en dat moet de Surface Pro 6 flink sneller maken dan zijn voorganger. Dat was immers een oudere dualcore-processor. De accu gaat dik 13 uur mee, dus daar is verder niets mis mee.

Naast de Surface Pro 6 toonde Microsoft ook de 13,5″ Surface Laptop 2. Die zou 85 procent sneller zijn dan de eerste Surface Laptop, dus ook hier maakt vooral de snelheid het verschil. Je raadt het al: ook hier is dat te danken aan de achtste generatie Intel-chips, in dit geval opnieuw een quadcore.

Het is nog niet duidelijk wanneer de Surface Pro 6 Surface Laptop 2 naar Nederland komt en wat de apparaten gaan kosten.

UPDATE: er stond eerst ten onrechte dat het apparaat slechts 16Gb opslag had, dat is aangepast.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën