Microsoft wil niet dat je googelt op je Windows Phone

Bijgewerkt op:

Even iets opzoeken op internet, daarvoor hebben officieel het werkwoord “googelen” geïntroduceerd. Maar als het aan Microsoft ligt, wordt er op Windows Phones niet langer gegoogeld, maar uitsluitend nog “ge-Bing-d”.

Bij de nieuwere Windows Phone-toestellen zal het niet meer mogelijk zijn om de standaard zoekmachine Bing te veranderen naar Google. Website The Verge kwam tot deze ontdekking. Op de Nokia Lumia 630 en Lumia 930 is de optie om de standaard zoekmachine aan te passen, plots uit Windows Phone 8.1 verdwenen terwijl deze op eerder modellen nog wel aanwezig was.

Microsoft heeft de aanpassing stilzwijgend doorgevoerd, maar naar verluidt heeft Redmond het voor telecomproviders wel mogelijk gemaakt om deze optie alsnog aan te zetten. Het zal dan dus aan je provider liggen of het je is toegestaan om zoekmachine aan te passen. Krijgt Microsoft Apple-trekjes?

Tags

Tags:

Bram van Otten

Bram van Otten

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram van Otten

Populaire artikelen

Populaire categorieën