Mijlpaal: Tesla’s model S legt 1 miljard mijl af

Dat is 1609344000 kilometer.

…Maar er zijn nog veel meer manieren (anders dan conversie) om inzichtelijk te maken wat een enorme afstand dat wel niet is, zoals je kunt zien in onderstaande afbeeldingen.

De Tesla’s hebben samen 1 miljard mijl afgelegd. Dat liet het bedrijf weten via Twitter. Hoe Tesla daar precies achter is gekomen is niet bekend.

Het lijkt een waanzinnig getal, maar de meeste autofabrikanten haalden deze mijlpaal natuurlijk al decennia geleden. Neemt niet weg dat het een aanwijzing is dat de elektrische auto’s van Elon Musk aan een opmars bezig zijn. 570.000 ton koolstofdioxide hebben de auto’s gezamenlijk bespaard.

Het is geen geheim dat Tesla ambitieus is: dit jaar zou er al een zelfrijdende auto van de fabrikant moeten verschijnen. Sowieso zit Elon Musk vol met wilde plannen.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën