Minder vertrouwen in Samsung na Note 7-gate

De soap omtrent het ontploffingsgevaar van de Galaxy Note 7 heeft het merk beschadigd.

Het is wellicht een open deur, maar een enquête bevestigd wat al was aangenomen: alle problemen met betrekking tot de Note 7 heeft enorme gevolgen voor de Zuid-Koreaanse techgigant. Niet alleen op financieel gebied, maar smartphone-gebruikers lopen nu ook sneller met een boog om het merk.

Uit een enquête van Branding Brand blijkt dat consumenten het vertrouwen in Samsung zijn verloren. 34 procent van de ondervraagden zegt zelfs nooit meer een Samsung-product te willen kopen. De vragenlijst werd ingevuld door 1.000 mensen. 82% van de deelnemers is in het bezit van een Samsung of Android-telefoon.

77 procent van de ondervraagden die trouw blijven aan Samsung hebben diverse redenen waarom ze bij het merk blijven. Ze waarderen het design, de aanpas mogelijkheden, de betere accuduur en het bijbehorende kostenplaatje van de mobiele apparaten van het techbedrijf.

Mocht overstappen een rol spelen dan zegt 57 procent van de deelnemers dat het volgende toestel een Android-apparaat wordt. 34 procent zegt een iPhone te overwegen. 21 procent van de ondervraagden heeft al eens een iPhone in het bezit gehad.

De enquête werd ingevuld door Amerikanen in de leeftijd van 18 tot en met 65 jaar.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën