MIT maakt plastic raketmotor - Apparata

MIT maakt plastic raketmotor

Het is niet zo gek als het klinkt.

Als je aan een raketmotor denkt, dan denk je meteen aan metaal. Een plastic motor smelt meteen toch?

Het Massachusetts Institute of Technology (MIT) heeft een raketmotor met een 3D geprinte plastic behuizing succesvol getest. Wonder boven wonder is het plastic niet gesmolten en was er minimale schade aan het motor na de test. De tweede test ging minder goed, maar MIT rekende er toch al niet op dat de plastic motor twee keer gebruikt zou worden.

[gv data=”sVezlVX0JRk”][/gv]

Het experiment is niet zomaar uitgevoerd. Metaal 3D printen is duur. De printers alleen kunnen duizenden dollars kosten. De plastic 3D printer van MIT is goedkoper, daarom besloten ze te experimenteren met de printer. Het kan ervoor zorgen dat er raketten gebouwd kunnen worden die vroeger te duur waren.

Nu dat het experiment heeft aangetoond dat je een motor van plastic kunt maken, kunnen ruimtebureaus in de toekomst wellicht raketten uit plastic bouwen om de kosten te drukken,

Toch moet er nog een hoop getest worden voordat we daadwerkelijk plastic motoren krijgen. De onderzoekers van MIT onderzoeken grotere en veerkrachtigere motors.

Het einddoel is een plastic-geharde raket die sterk genoeg is voor een vlucht. (Via Engadget)

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën