Moet Victor Muller de nieuwe CEO van Apple worden?

De baan van Tim Cook staat onder druk. Tenminste, bronnen op Wall Street zouden dit beweren. Apple’s ontevreden aandeelhouders willen schijnbaar iemand anders op de #1-positie van het bedrijf. Iemand die meer ‘Steve Jobs’ is.

Reden voor de onrust over CEO Cook’s positie? De aandelenwaarde, onder meer. In september 2012 noteerde een aandeel AAPL nog 702 dollar, vorige week tikten ze het dieptepunt van 390 dollar per stuk aan. Een bijna-halvering in een half jaar waardoor Apple 290 miljard aan marktwaarde heeft verloren. Geruchten over vertragingen bij de iPhone 5S, gedonder met iOS 6, het eerdere Apple Maps-debacle, het zijn zomaar wat zaken die Apple parten spelen op de beurs.

Of de zogenaamde bronnen op Wall Street die Forbes aanhaalt ook echt betrouwbaar zijn is nog maar de vraag, maar de tendens zou zijn dat er iemand aan het roer moet komen ‘van het kaliber Steve Jobs’.

Oftewel, een charismatisch man die producten in de meest lovende bewoordingen weet te verkopen. Iemand die de headlines bepaalt in de media. Iemand als… Victor Muller? Oké, dat geven we weinig kans, bovendien heeft hij het te druk met zijn eigen sportwagenproject bij, maar Muller heeft in de afgelopen jaren als CEO van Spyker en met de hele Saab-overname bewezen dat hij overal dingen gedaan krijgt, zelfs als het er alle schijn van heeft dat de boel gaat mislukken.

Laten we het anders stellen: heeft Apple iemand met de guts van Victor Muller nodig? En zo ja, wie hebben jullie op het oog als nieuwe Apple-CEO?

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën