Moordzaak opgelost via 3D-geprinte vinger

Een wel heel originele methode van Michigan State University om in te breken op een telefoon werpt zijn vruchten af.

Stel, je wilt inbreken op een smartphone, bijvoorbeeld omdat je de politie bent en het toestel eigendom was een vermoord persoon. Je hebt zijn vingerafdrukken en een methode waarmee je deze via geleidende inkt kunt kopiëren. Helaas werkt deze methode niet op een Galaxy S6. Wat doe je dan?

De voor de hand liggende optie is om dan maar op te geven. Er is echter een betere methode: en 3D-geprint model van de hand maken om daarmee de telefoon te ontgrendelen. Deze truc is bedacht door Michigan State University en inmiddels succesvol toegepast in de praktijk. Dat staat te lezen in een interview van het onderzoeksteam met Fusion.

De Amerikaanse wet maakt onderscheid tussen een vingerafdruk en een wachtwoord (fysiek versus geestelijk). Dat maakt het dus legaal om op deze manier op een toestel in te breken. Het is trouwens niet bekend welk toestel het slachtoffer had. Verdere details over de identiteit van de persoon of de zaak zelf zijn ook niet openbaar gemaakt.

Voor de zekerheid (men wist niet welke vinger het slachtoffer gebruikte) zijn in één keer alle tien de vingers met bijbehorende afdruk 3D-geprint.

Tags

Tags:

Geoff

Geoff

Geoff is een doorgewinterde journalist met 30 jaar ervaring, waarvan meer dan 10 jaar bij Apparata. Hij specialiseert zich in beleggen, entertainment, technologie en gadgets. Geoff weet complexe onderwerpen helder en begrijpelijk te maken voor een breed publiek. In zijn vrije tijd geniet hij van lange wandelingen met zijn hond en fietstochten in de natuur.

Alle artikelen door Geoff
Populaire artikelen
Populaire categorieën