‘Naamgeving nieuwe Nexus-telefoons uitgelekt’

Google’s nieuwe Nexus-toestellen worden eind deze maand verwacht. Toch lijkt het erop dat de namen van de toestellen al zijn uitgelekt.

Volgens Droid Life zou het namelijk gaan om de Nexus 5X en de Nexus 6P. De eerste naam doet al wat langer de ronde, maar de 6P hadden we tot nu toe niet gehoord. Het is nog niet duidelijk waarom Google het ene toestel de naam ‘X’ geeft en de ander de letter ‘P’. Huawei doet overigens hetzelfde met zijn smartphones: met de letter P duidt het bedrijf zijn vlaggenschip aan.

Beide toestellen zullen waarschijnlijk tijdens een evenement op 29 september worden aangekondigd. Als we op de gelekte foto’s moeten afgaan, zullen de toestellen niet veel van elkaar weg hebben qua design. De Nexus 5 wordt namelijk geproduceerd door LG. Deze nieuwe versie zal waarschijnlijk beschikken over een vingerafdrukscanner aan de achterkant van het toestel.

De Nexus 6 werd eerder nog geproduceerd door Motorola, maar het nieuwe toestel wordt onder handen genomen door Huawei.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën