Nederland kent nog 1 miljoen Windows XP-gebruikers

Bijgewerkt op:

Windows XP loopt op z’n einde. Het in 2001 geïntroduceerde OS wordt vanaf volgende maand niet langer ondersteund door Microsoft. Ietwat problematisch, aangezien er nog 1 miljoen gebruikers zijn in Nederland.

Het aantal gebruikers is het afgelopen kwartaal wel met 225.000 gedaald, zo laat Microsoft vandaag weten. Om het marktaandeel van XP zo snel mogelijk te verkleinen en argeloze gebruikers te laten overstappen op nieuwere versie van Windows, is Microsoft onlangs al begonnen met het tonen van pop-ups waarin voor het wegvallen van de ondersteuning werd gewaarschuwd. Nu zal Microsoft ook in zestig BCC-winkels door heel Nederland vanaf eind deze maand servicepunten inrichten om consumenten in te lichten.

Verder kun je op windowsxp.nl een check uitvoeren of je computer nog XP draait, en krijg je ondersteuning in een soft- of hardwareupgrade.

Waarom Microsoft zo happig is om XP-gebruikers uit te roeien? Naast het verkopen van Windows 8.1 (duh) stopt op 8 april de ondersteuning van Windows XP. Wanneer hackers na deze datum gaten in de beveiliging ontdekken, worden ze niet meer gedicht. Zelfs het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) waarschuwde eind februari al dat het gebruik van het besturingssysteem niet meer veilig is vanaf 8 april.

Tags

Tags:

boyd

boyd

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door boyd

Populaire artikelen

Populaire categorieën