Nederlanders kochten vorig jaar 4,6 miljoen smartphones

2013 was een recordjaar voor de verkoop van Smartphones in Nederland. Er werden door ons zuinige Hollanders maar liefst 4,6 miljoen exemplaren aangeschaft.

Dit heeft onderzoekbureau GfK berekend. Vooral het vierde kwartaal van vorig jaar was een sterk kwartaal voor de telecommarkt. In de laatste drie maanden lag de verkoop van smartphones 24 procent hoger dan een jaar eerder. De introductie van nieuwe toestellen en features zoals 4G hebben voor een stevige impuls gezorgd.

Meer dan de helft van de verkochte mobiele telefoons heeft inmiddels een scherm dat groter is dan 4-inch. In 2012 gold dit slechts voor 1 op de 3 toestellen. De phablets (smartphones met een schermgrootte tussen de 5.5 en 7 inch) hebben inmiddels ook een plaats veroverd in de markt van de mobiele telefonie. Eind 2013 waren meer dan 4% van alle mobiele telefoons een phablet. De verwachting is dat meerdere merken in 2014 een phablet op de markt zullen brengen.

Eerder rekende GFK al voor ons uit dat er vorig jaar 4.300 smartwatches werden verkocht.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën