Nederlanders zien reclame op Huawei smartphone

Het Chinese techbedrijf is een onderzoek gestart.

We weten dat Xiaomi reclame stopt in het OS. Het is onderdeel van hun strategie om producten met een lage prijs aan te bieden. Die ads kun je overigens uitschakelen, maar dat geheel terzijde. Huawei-gebruikers over de hele wereld, ook uit Nederland, klagen over het onvrijwillig zien van reclame op de smartphone.

De reclame, bijvoorbeeld de naam van Booking.com, komt op het ontgrendelscherm in beeld. Een echte in-your-face reclame. Wie of wat achter de actie zit is niet bekend. Huawei zegt een onderzoek te zijn gestart om te kijken wat hier precies fout gaat. Volgens Android Police komt het euvel voor op Huawei-smartphones die een voorgeïnstalleerde wallpaper gebruiken van een landschap. Klachten vanuit Nederland, Engeland, Ierland, Zuid-Afrika, Noorwegen en Duitsland zijn bekend.

Op sociale media klagen gebruikers steen en been over de plotselinge reclame. Het oogt dan ook heel vreemd. Zodra Huawei informatie heeft over het issue zegt het bedrijf met meer info te komen. Tot die tijd kan het opgelost worden door een andere achtergrond in te stellen. Een niet Huawei landschap wallpaper in dit geval.

https://twitter.com/ValexWhoa/status/1139158911037116416

Lees ook: ‘Huawei gaat nu minder smartphones maken’

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën