Nederlandse festivals verbieden massaal de selfiestick

In Amerika is het al uitgegroeid tot een trend: festivals en openbare gelegenheden die selfiesticks verbieden. Zo’n beetje alle grote Nederlandse muziekfestivals volgden vandaag dit voorbeeld, met een algeheel verbod op de fotostok.

Pinkpop, Lowlands, Down The Rabbit Hole, Pitch en Best Kept Secret, allemaal grote muziekfestivals in Nederland waar we vanaf dit jaar geen selfiestick meer tegen zullen komen. 3Voor12 sprak na het verbod in Amerika met Bente Bollmann, woordvoerder van MOJO namens Lowlands, Down The Rabbit Hole en Pitch. Hij zegt dat de stokken niet alleen met het oog op de veiligheid verboden worden, maar ook zeker op het gebied van irritatie.

Irritatiepunt
Onder concertbezoekers zouden de stalen stokken een enorme irritatie vormen, omdat het verlichte scherm van een smartphone zo nog beter opvalt tijdens een concert. “Je verpest op die manier de concertervaring van andere bezoekers.” Foto’s maken tijdens een concert blijft dus gewoon nog toegestaan, maar zonder die stalen stokken in je gezichtsveld heb je er in ieder geval een stuk minder last van.

Ook in concertzaal de Ziggo Dome zijn selfiesticks inmiddels verboden. Als je van plan was om deze festivalzomer vast te leggen met wat indrukwekkende selfies, kun je dus maar beter gaan oefenen met het nemen van foto’s met de camera in je handen.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën