Nederlandse So Wifi haalt miljoen op

Een in Amsterdam gevestigde tech-startup heeft een paar miljoen opgehaald voor de ontwikkeling van een app voor eenvoudige Wifi-toegang.

Dat geld komt van investeringsfonds 5square. Het exacte bedrag is niet bekend gemaakt.

Wie zich aanmeldt voor So Wifi krijgt direct toegang tot ruim een miljoen gratis wifi-hotspots. Daar willen de hotels, restaurants etcetera maar één ding voor terug: een like voor hun pagina op Facebook of het volgen van hun Twitter-account. De app ziet dus dat je ´fan´ (dat woord devalueert natuurlijk wel sterk op deze manier) bent van de plek en geeft je in ruil daarvoor gratis Wifi-toegang. De winkels en horecazaken die zich opgeven voor de service betalen daar 29,95 per maand voor. Goedkoop is anders – maar dat geldt natuurlijk ook voor reclame en promotie.

So Wifi bestaat nu vier jaar en in die tijd hebben zich 21.000 locaties aangesloten in 38 landen – proof of concept is er dus al.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën