Neelie Kroes wil niet dat Amerika het internet beheert

Amerikaanse internetgebruikers maken maar 13% uit van alle internetgebruikers wereldwijd, maar toch ‘besturen’ de Verenigde Staten 95% van het internet. En dat moet veranderen volgens Europees Commissaris Neelie Kroes is dat niet wenselijk.

Essentiële onderdelen van het internet worden beheert door de Amerikaanse non-profit organisatie ICANN. En zeker met het oog op de onthullingen van Edward Snowden vinden steeds meer landen dat minder wenselijk. China en Rusland hebben hier eerder al over geklaagd en nu sluit de EU zich hierbij aan.

Neelie Kroes is van mening dat het beheer niet in handen moet komen van overheden, maar een open model moet blijven. Of dit ook van de grond gaat komen is natuurlijk nog maar zeer de vraag. De belangen zijn groot en de Verenigde Staten zullen niet graag hun verworven rechten opgeven. (via: volkskrant.nl)

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën