Nep Shenmue 3-crowdfunder haalt geen $2.941.552

Een Kickstarter-campagne voor de nieuwe game Shenmue 3 haalde binnen 9 uur het doel van $2 miljoen. Het eerste miljoen was al binnen na een paar minuten: een absoluut record. Een oplichter dacht daar van te profiteren.

Met de $2 miljoen heeft de game genoeg geld binnen om te worden ontwikkeld. Er wordt nu nog gewerkt aan de zogenaamde ‘stretch goals’.

De kickoff voor de Kickstarter werd gegeven op E3, wat het succes mede verklaart. Een Indiegogo-gebruiker die luistert naar de naam ‘Ryan Nets’ hoopte dat mensen het verschil niet zouden zien tussen zijn campagne en het origineel. Dat bleek een misrekening: zijn kopie is inmiddels verwijderd, zonder dat er een enkele dollar is toegezegd.

Voor zijn kopie gebruikte Nets dezelfde teksten en plaatjes en hij embedde een YouTube-video van de aankondiging van Shenmue 3 tijdens de E3-conferentie. Hij voegde slechts een enkele zin toe: “Help make it happen for Shenmue 3 and Ryan Nets!”. Het mocht niet baten.

Shenmue 3 is een direct vervolg op Shenmue 2 voor de Dreamcast. De game moet in 2017 klaar zijn en in de winkels liggen.

[gv data=”GVUMPUabdlk”][/gv]

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën