Netflix brengt de videotheek voor héél even terug

De streamingdienst brengt je terug in het verleden.

Vroeger wandelden we vaak genoeg door de videotheek, op zoek naar iets leuks om de avond mee door te komen. Dankzij de komst van streamingdiensten en de online mogelijkheid om films te huren/aanschaffen zijn deze winkels echter uit het straatbeeld verdwenen. Netflix brengt de videotheek terug op een bijzondere manier.

Tijdens het Netflix Hack Day event toonde de streamingdienst een digitale winkel. Door middel van virtual reality kun je een film ‘oppakken’ en uitkiezen om te gaan kijken. Eenmaal een keuze gemaakt, komt er een projector tevoorschijn waarop de film of serie bekeken kan worden.

Het concept heeft de naam Netflix Zone gekregen. Toch kunnen we zelf straks niet aan de slag met deze feature. De streamingdienst heeft de Zone enkel voor het Hack Day event ontwikkeld. Wie hoopte op ouderwetse glorie moeten we dus teleurstellen.

[gv data=”DOyWUHcK06E”][/gv]

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën