Netflix mogelijk duurder door nieuwe Europese regels

Alsof een tientje al niet genoeg is.

De Amerikaanse streamingdienst kost in Nederland 10 euro per maand. Een redelijke prijs, al is het mogelijk dat abonnees afhaken als de prijs omhoog gaat. Dat gaat misschien gebeuren, aldus het FD. Gisteren werd bekend dat er nieuwe regels voor videoplatformen op het wereldwijde web komen.

Met deze nieuwe regels komen er meer kosten bij kijken. De kans is aanwezig dat deze extra kosten door diensten als Netflix worden gedekt in de vorm van een duurder abonnement. Hoewel de EU-lidstaten samen een meerderheid vormen om deze nieuwe regels te realiseren is Nederland tegen.

De regel slaat op de menging tussen Amerikaanse en Europese producties. De EU wil producties uit eigen continent voorrang geven. Ook moeten videoplatformen wat betreft de EU meer Europese producties krijgen. Men spreekt over tenminste 30 procent van het aanbod. De EU hoopt met deze maatregel te voorkomen dat ‘de Amerikanen’ niet de overhand krijgen op de Europese markt.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën