Netflix ontslaat PR topman na gebruiken N-woord

Alle Social Justice Warriors verzamelen!

Netflix is bijzonder populair over de hele wereld, vooral bij millennials. Helaas is het deze groep die zich ook bijzonder snel aangevallen voelen. Netflix CEO Reed Hashtings lijkt dit deels overgenomen te hebben, want hij heeft zijn PR-topman Jonathan Friedland ontslagen omdat hij op de werkvloer het ‘N-woord’ heeft gebruikt.

Bronnen binnen het bedrijf melden dat Friedland twee keer het woord zou hebben gebruikt tijdens twee vergaderingen. In een interne mail aan alle medewerkers van Netflix schreef CEO Hashtings het volgende:

“Het feit dat hij minstens twee keer het n-woord heeft gebruikt, getuigt van onaanvaardbaar weinig besef voor raciale thema’s en van ongevoeligheid.”

Op Twitter zelf meldt Jonathan Friedland dat hij zich bewust is van zijn fouten en dat hij zich verschrikkelijk voelt door wat er gebeurd is. Een kleine sneer kon echter niet uitblijven, zo blijkt uit een inmiddels verwijderde tweet van de voormalig PR-topman van Netflix.

https://twitter.com/JankyTT/status/1010288412094554112

Friedland stond maar liefst zes jaar aan het roer als hoofd communicatie bij Netflix. In 2011 begon hij als VP bedrijfscommunicatie en kreeg al vrij snel een promotie. Van tevoren vervulde hij andere topfuncties bij Disney en werkte hier tien jaar als journalist bij The Wall Street Journal.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën