Netflix verliest abonnees door duurdere abonnementen

Netflix verhoogde eerder dit jaar de prijzen voor zijn eerste gebruikers, maar betaalt daar nu een hoge prijs voor.

De eerste Netflix-users konden een abonnement afsluiten voor 7,99 dollar. Dat bedrag werd verhoogd naar 9,99 dollar, maar daar werd volgens CEO Reed Hastings anders op gereageerd dan verwacht. We hebben geen exacte aantallen beschikbaar, maar veel gebruikers hebben hun abonnement opgezegd.

Het aandeel Netflix ging met 15 procent onderuit, ook omdat de verwachtte groei niet doorzette. Netflix gokte op 532.000 nieuwe abonnees in de Verenigde Staten en 2,1 miljoen in de rest van de wereld, maar bleef steken op 160.000 en 1,52 miljoen nieuwe klanten.

“We lagen lang op schema, tot in het nieuws kwam dat we de prijs voor vroege abonnees gingen verhogen”, liet Hastings weten. “We denken dat veel gebruikers dat nieuws zagen als een prijsverhoging voor iedereen en niet voor gebruikers met een abonnement uit 2013.”

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën