Nexus 5X en Nexus 6P: de nieuwe toptoestellen van Google

Google heeft de Nexus 5X en de Nexus 6P vanavond officieel gepresenteerd. De twee toestellen doken de afgelopen weken al met enige regelmaat op, maar nu beschikken we daadwerkelijk over alle details.

De Nexus 5X wordt geproduceerd door LG en krijgt een 5,2″ display met Full HD-resolutie. Verder heeft de Nexus 5X een Snapdragon 808 onder de motorkap en is-ie leverbaar met 16 en 32 GB opslagruimte. De Nexus 6P komt uit de fabriek van Huawei en is de grootste van de twee met een 5,7″ scherm. Ook de overige hardware kun je zien als de overtreffende trap ten opzichte van de Nexus 5X. Zo heeft Huawei gekozen voor de Snapdragon 810 en heeft het scherm een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Het toestel is te koop met 32, 64 en 128 GB opslagruimte.

[gv data=”QLqHZLdt_jE”][/gv]

De Nexus 5X en de Nexus 6P hebben ook de nodige overeenkomsten. Zo draaien ze allebei op Android 6.0 Marshmallow en hebben ze een ronde vingerafdrukscanner op de achterkant. Verder beschikken de nieuwe Nexus-telefoons over een camera met 12 megapixels en laserautofocus. De front-camera van de Nexus 5X schiet foto’s van 5 megapixels, de Nexus 6P levert selfies van 8 megapixels af.

Ook indrukwekkend: de laadtijd van beide telefoons. De Nexus 6P is na tien minuten voldoende opgeladen om er weer zeven uur tegenaan te kunnen, terwijl de Nexus 5X in tien minuten voor veertig procent is opgeladen. De toestellen verschijnen in oktober in de Verenigde Staten en kosten 379 dollar (Nexus 5P) en 499 dollar (Nexus 6P). Informatie over een Nederlandse prijs en release is nog niet bekend.

[gv data=”4cAHL4LMNlY”][/gv]

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën