Nieuw: smartphone met afneembare camera

Franke Koornneef
Nieuw: smartphone met afneembare camera

Deze innovatie hebben we nog niet eerder gezien. Vivo presenteert een smartphone met een afneembare camera.

Fabrikanten verzinnen allerlei manieren om de ontwerpen van een smartphone fris en innovatief te houden. Zo ken je vast wel de pop-up camera’s of smartphones met een camera onder het display. In die categorie heeft Vivo ook wat verzonnen. Het techbedrijf introduceert een smartphone met een afneembare camera.

Het is nog een concept. Of dit idee het uiteindelijk tot een productiestadium weet te schoppen is afwachten. De Vivo IFEA, zoals de smartphone heet, heeft een camera bovenop de smartphone. Deze kan inschuiven zodat deze alleen tevoorschijn komt als je het nodig hebt. De smartphone is echter uniek door die afneembare camera. De camera kun je eraf halen en draadloos gebruiken.

smartphone met afneembare camera

Zo kun je de piepkleine camera ergens neerzetten om een foto te maken terwijl je met je smartphone zit. Handig bijvoorbeeld met het maken van selfies. De smartphone geeft een waarschuwing als je vertrekt zonder de camera. Je moet dus wel in de buurt van de afneembare camera blijven.

Het hele idee is zoals gezegd een concept. Wellicht dat er genoeg animo is en dat Vivo het project uiteindelijk in productie gaat nemen. Het idee klinkt in elk geval bijzonder.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën