‘Nieuwe Apple A12-chip net zo krachtig als een computer’

Een pareltje van techniek.

Qua vernieuwingen zijn de nieuwe iPhones wellicht een beetje ‘meh’. Toch kun je onder de kap niet anders concluderen dat het zeer geavanceerde supercomputers zijn. Daar kwam ook Anandtech achter. De website dook in de gloednieuwe A12 chip van Apple. Tijdens de keynote van de nieuwe iPhones liet Apple al meerdere malen weten hoe krachtig deze nieuwe chip wel niet is.

Anandtech kan niet anders concluderen dan dat Apple gelijk heeft. De chip is ongeveer 25 procent krachtiger in vergelijking met de A11 uit de iPhone 8 en iPhone X. De website zegt dat de A12 ongeveer net zo krachtig is als een moderne desktopcomputer. Een groter compliment kun je Apple bijna niet geven.

De vraag is wat de volgende stap is. De A11 en zelfs de A10 chip zijn niet langzaam te noemen. Met de nieuwe A12 chip kan een zuinige iPhone-gebruiker wellicht wel vijf jaar of meer plezier hebben van zijn of haar XS (Max), mits de accu ook zo goed blijft presteren natuurlijk. Veel gebruikers wisselen om de twee á drie jaar van toestel. Met de steeds beter wordende technologie is het echter de vraag of die span niet met enkele jaren verlengt kan worden.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën