Nieuwe Apple Watch Series 3 werkt voor geen meter

Apple geeft voor de verandering toe dat er wat behoorlijk mis is met de nieuwste Apple Watch.

Dat wearables nooit een doorslaand succes zijn geworden, mag jaren na de eerste introductie wel gezegd worden. Apple dacht het anders te doen en ontwikkelde een smartwatch met 4G-verbinding (LTE). Wat blijkt daarentegen? Het werk helemaal niet!

Het zal als kerstmis gevoeld hebben voor Apple-fans, want morgen worden de eerste Apple Watches Series 3 verzonden. Helaas blijken techreviewers al voor de officiële lancering een gigantisch probleem te hebben ontdekt; Verbinden met een cellulair netwerk lukt niet of nauwelijks.

Reviews van de nieuwste Apple Watch prijzen veelal de processorsnelheid en algemene gebruiksvriendelijkheid, maar de recensenten zijn het voornamelijk over de problemen rondom connectiviteit eens. Tijdens het gebruik van de smartwatch probeert de gadget namelijk constant te verbinden met (al dan niet schimmige) Wi-Fi-netwerken, terwijl het gewoon zou moeten verbinden met een cellulair netwerk.

In een statement tegenover The Verge stelt Apple het volgende: “We hebben ontdekt dat, wanneer de Apple Watch Series 3 met niet geverifieerde Wi-Fi-netwerken verbindt, hij mogelijk niet meer met een cellulair netwerk kan verbinden. We zijn het probleem aan het onderzoeken en zullen een oplossing uitbrengen met de volgende software release.”

Nu duiken er al handleidingen op om een eventuele pre-order te cancelen, wat ik heel goed kan begrijpen. Uiteraard moet een gadget goed werken en zeker een apparaat dat gemaakt wordt door een gigantisch bedrijf als Apple, maar wat de zaak des te kwalijker maakt, is het feit dat het grootste selling point van de gadget niet blijkt te werken.

Met andere woorden, als we de reviews mogen geloven (en het feit dat Apple zelf de fout erkent), moet je misschien nog maar even wachten met het aanschaffen van een Apple Watch Series 3. Gelukkig zijn er ook alternatieven, zo ontdekte Jordy, want deze smartwatch kan alles wat de Apple Watch kan én meer.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën