Nieuwe Asus WiFi router is met 1900 Mbit razendsnel

Bijgewerkt op:

Wil je grote bestanden via WiFi over je netwerk verslepen, bijvoorbeeld films in Blu-ray kwaliteit, dan moet je geduld hebben. Maar niet als het aan deze nieuwe Asus RT-AC68U router ligt.

De RT-AC68U dual band router communiceert volgens de nieuwe 802.11ac WiFi standaard en belooft een snelheid tot 1900 Mbit! Deze theoretische snelheid wordt echter alleen maar gehaald wanneer alle apparaten in het netwerk de 802.11ac standaard ondersteunen en dat zal in de meeste huishoudens niet het geval zijn. In de praktijk zal de snelheid tevens worden beïnvloed door fysieke obstakels en drukte in het frequentiegebied, maar 1900 Mbit is natuurlijk een lekker vlot vertrekpunt.

Het Asus AiRadar systeem kan worden gebruikt om het signaal te tweaken waardoor volgens Asus het bereik 150 procent groter is dan bij concurrerende routers. Twee routers kunnen in “sync mode” bestanden delen op een USB opslagmedium welke direct is aangesloten aan de router. Er hoeft dan geen computer aan te pas te komen. Handig is ook de mogelijkheid om een 3G/4G modem aan te sluiten als backup wanneer de normale breedbandverbinding wegvalt.

Het is nog niet bekend wanneer deze router leverbaar is, evenmin het bedrag op het prijskaartje. Hou er rekening mee dat het één van de duurdere routers zal zijn.

Tags

Tags:

boyd

boyd

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door boyd

Populaire artikelen

Populaire categorieën