‘Nieuwe Call of Duty krijgt Tweede Wereldoorlog-setting’

Bijgewerkt op:

Is het voorbij met de futuristische thema’s?

De laatste jaren wijkt Call of Duty af van wat ze eerder deden. In de vroege delen van de beroemde gameserie draaide het vooral om oorlogen uit het verleden. Toen kwam moderne oorlogvoering om de hoek kijken en de laatste delen ging het zelfs de futuristische kant op.

Concurrent EA dook met Battlefield 1 vorig jaar terug naar het verleden. De Eerste Wereldoorlog om precies te zijn. Call of Duty lijkt het voorbeeld van EA te gaan volgen. Een bron, die betrokken zegt te zijn bij het nieuwe project van Sledgehammer, heeft promotiemateriaal gelekt aan een YouTuber. De beelden werden getoond in een video.

Als we het gedeelde promotiemateriaal mogen geloven zal het volgende deel “Call of Duty: WWII” gaan heten. Daarmee lijken de makers naar de fans te luisteren, omdat die al een tijdje roepen dat de franchise moet terugkeren naar de tijden van vroegâh. Of de informatie klopt is afwachten, maar het is goed mogelijk dat dit zo is. Activision dropte in februari namelijk een bommetje door te zeggen dat Call of Duty zou gaan terugkeren naar zijn roots. De verwachting is dat het nieuwe deel dit voorjaar zal worden onthuld. Een release staat vermoedelijk traditiegetrouw gepland in november.

[gv data=”XTPhUavRfgY”][/gv]

Tags

Tags:

boyd

boyd

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door boyd

Populaire artikelen

Populaire categorieën