Huawei-smartphone voor NL mét Google-diensten

Franke Koornneef

Hoe dat kan? Nou, dat zit zo.

Huawei heeft bekendgemaakt dat er een midrange smartphone op de Nederlandse markt wordt uitgebracht. Het gaat hier om de P Smart Pro. Wat je misschien opvalt is dat deze smartphone wél met Google-diensten is uitgerust. Dit in tegenstelling tot andere recente nieuwe smartphones van het merk, waaronder de Mate 30 Pro.

De reden waarom de P Smart Pro wel met Google-diensten komt is simpel. Dit is geen compleet nieuw toestel, maar een herlancering van een eerder uitgebracht exemplaar. Alleen bij compleet nieuwe smartphones moet Huawei afstand nemen van de Google-diensten.

En dat betekent dat je gewoon YouTube, Gmail en alle andere Google-diensten kunt gebruiken op je Huawei P Smart Pro. De smartphone heeft een 6,59-inch scherm. Verder beschikt het toestel over een dubbele camera op de achterkant. Het gaat hier om een 48-megapixel camera en een 8-mp groothoeklens. Selfies maken doe je met een 16-mp camera op de voorkant.

De P Smart Pro heeft 128 GB opslag en 6 GB werkgeheugen. Vanaf morgen is de smartphone officieel verkrijgbaar voor een prijs van 299 euro.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën