Nieuwe PS4’s vallen bij bosjes om

Heb je net een nieuwe console gekocht, blijkt dat er een aantal compleet dood uit de doos komen.

Bij elk nieuw product kan je een bepaald aantal units verwachten die dood uit de doos komen. In retailtermen heet dit Dead On Arrival, en het is ingecalculeerd bij de releasekosten van de fabrikant. Maar het lijkt er nu op dat de PS4 toch wel een erg hoog aantal DOA’s heeft.

Zowel op Amazon als op het forum van Sony klagen gebruikers over een blauwe of rode LED die knippert bij het aanzetten. Verder lijkt de console geen enkel teken van leven te geven. Dit wordt al gekscherend de ‘blue pulsating light of death’ genoemd, een referentie naar de ‘red ring of doom’ van de Xbox 360.

Sony zelf meldt aan IGN dat het aantal gevallen ruim onder de .4% blijft die het bedrijf ingecalculeerd heeft. Ook Tweet Sony’s Shuhei Yoshida dat ze er druk mee bezig zijn. Wij hopen in ieder geval dat dit probleem opgelost is voordat de console in Nederland gereleased wordt.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën