Nieuwe telefonie voor de Oranjes kost €750.000

Iets dat niet uit eigen zak werd betaald.

Het is algemeen bekend dat koning Willem-alexander een liefhebber is van iDevices. Hij is regelmatig gefotografeerd met een iPhone, en werkt geregeld met iPads. In huize Oranje was de hardware echter wat minder modern. In een eindafrekening van de begroting van de Koning is te lezen dat er 750.000 euro is uitgegeven aan ‘vervanging van verouderde telefonie-infrastructuur’.

Nu willen we niet meteen zeggen dat koning Willy een enorm brute mancave vol gameconsoles, 4K-televisies, VR-brillen en beertenders heeft laten aanleggen in Paleis Noordeinde, maar het bedrag is wel opmerkelijk hoog. Volgens de rekening zijn de kosten met 500.000 euro overschreden. Het zou zijn uitgegeven aan nieuwe infrastructuur, zoals kabels, software en hardware. hierdoor kan de infrastructuur in de paleizen “weer tientallen jaren mee”.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën