Nikon 1 AW1: onderwatercamera met verwisselbare lenzen

Als je op zoek bent naar een compacte systeemcamera die wel tegen een stootje kan dan moet je deze Nikon zeker op je lijstje zetten. De Nikon 1 AW1 is niet alleen waterdicht (tot op 15 m), maar ook schokbestendig (bij een val van maximaal 2 m), vorstbestendig (tot -10°C) en volledig stofdicht.

Deze spiegelloze onderwatercamera wordt leverbaar in 3 kleuren: wit, zilver en zwart. En als je liever van een kleurtje houdt dan kan je er een nog een vrolijk gekleurde siliconenhoes omheen doen.

De 1 AW1 is voorzien van een CX-formaat CMOS-sensor van 14,2 megapixels. Naast de camera worden ook de speciale 1 NIKKOR AW 11–27.5mm f/3.5–5.6 zoomobjectief en 1 NIKKOR AW 10mm f/2.8 groothoekobjectief uitgebracht.

Naar verwachting ligt deze spiegelloze onderwatercamera vanaf 10 oktober in de winkel met een adviesprijs van 839 euro voor de Nikon 1 AW1 inclusief 1-27,5 mm f/3.5–5.6 zoomobjectief.

[lg_folder folder=”Nikon/1_AW1/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën