Nintendo ‘misbruikt’ tekortkomingen van eigen Switch

Bijgewerkt op:

Want foutloos is het apparaat zeker niet.

Rondom en na de release van de Nintendo Switch waren er veel positieve reacties over de nieuwe console. Zo is het systeem ideaal geschikt om zowel op de bank als onderweg te gebruiken, komen er veel grote titels beschikbaar op het platform en is de Switch redelijk geprijsd. De magere 32GB aan intern opslaggeheugen is echter een doorn in het oog.

Natuurlijk kun je zelf dankzij een externe SD-kaart dit probleem verhelpen, maar echt fijn is het niet. De consoles van Sony en Microsoft hebben namelijk beide minimaal 500GB geheugen aan boord. Nog frappanter is dat Nintendo een slaatje probeert te slaan uit dit hele verhaal.

In samenwerking met SanDisk gaat het namelijk Switch-gelicenseerde microSDXC-kaartjes verkopen. Qua functionaliteit komen deze kaartjes vrijwel exact overeen met niet-Nintendo gelicenseerde kaartjes, mits enkele cosmetische ingrepen. Ze worden geadverteerd met een leessnelheid van 100MB/s en schrijfsnelheid van 90MB/s, vergelijkbaar met SanDisk’s nieuwe kaartjes.

In combinatie met een Nintendo-verpakking en ‘goedkeuring’ zijn deze kaartjes van respectievelijk 64GB en 128GB binnenkort verkrijgbaar voor een flinke meerprijs, zo wordt verwacht. Ons advies: doe het dan meteen goed en koop de nieuwste SanDisk-kaart van 400GB zonder goedkeuring van Mario en kornuiten.

Tags

Tags:

Bram van Otten

Bram van Otten

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram van Otten

Populaire artikelen

Populaire categorieën