Nintendo: Super Mario Run levert ons te weinig op

De groep spelers die uiteindelijk de volledige game kopen is te weinig.

Super Mario Run is op zowel iOS als op Android gratis te downloaden en te spelen. Het betreft een uitgebreide trial, want na een aantal levels zul je moeten betalen om verder te kunnen gaan. Het meerendeel van de spelers kiest hier echter niet voor en besluit de game niet meer te spelen, tot frustratie van Nintendo.

Het bedrijf zegt tegenover de Aziatische krant Nikkei dat het spel minder oplevert dan gedacht. Een andere game van Nintendo, genaamd Fire Emblem Heroes, doet het zelfs beter in omzet. Ook dit is een gratis te downloaden game, waar door middel van microtransacties aankopen kunnen worden gedaan.

Het tij kan nog gekeerd worden. De game werd gisteren gelanceerd op Android. Nintendo verwacht echter niet meer te gaan verdienen met de Android-versie in vergelijking met iOS. Ondanks de tegenvallende inkomsten willen de Japanners niet veranderen van strategie.

Nintendo wil zich niet alleen op het financiële aspect richten als het gaat om mobiele games. Door games als Super Mario Run naar een ander platform dan een Nintendo-apparaat te brengen krijgen de karakters van het spel meer herkenning bij het publiek. De kans is groot dat de groep spelers die al eens eerder op Android of iOS in aanraking zijn gekomen met bijvoorbeeld Mario, een apparaat als een Nintendo Switch gaan kopen. Zo pakt Nintendo toch nog extra inkomsten, hetzij via een andere weg.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën