Nog even en je bent de enige Nederlander zonder Smart TV

Steeds meer Nederlandse huishoudens hebben tegenwoordig een smart TV in huis.

Volgens Stichting Kijkonderzoek is het aantal huishoudens dat in het bezit is van een smart TV met bijna 5 procent gestegen in de eerste helft van 2016. Ook het opnemen van programma’s is vandaag de dag een stuk makkelijker geregeld. Er staat daarom ook bij steeds minder mensen een losse harddiskrecorder in de woonkamer. Slechts 37 procent maakt hier nog gebruik van. DVD-recorders zien we ook bijna niet meer: 6 procent heeft er nog eentje staan.

Ook schaffen steeds minder Nederlanders een mediacenter of een dongle aan. Denk hierbij aan een Apple TV of een Chromecast, die in verbinding staat met de televisie. Het aantal digitale televisies in Nederland is gelijk gebleven. Deze categorie is met 87 procent nog altijd het populairst.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën