Nokia komt met 6-inch smartphone: de Bandit

Nokia timmert met haar Lumia-toestellen hard aan de weg. Hand in hand met besturingssysteem Windows Phone krijgen ze een steeds groter stukje van de smartphonetaart (en straks ook tablets) in handen. Met het volgende wapenfeit zouden ze binnenkort de phabletmarkt willen bestormen: een telefoon met een scherm van 6 inch.

Resolutie: 1080p

Dat meldt TheVerge. Ze claimen dat de telefoon een 1080p full HD-scherm krijgt (eindelijk, Nokia!) en de Bandit, zoals hij intern wordt aangeduid, de voorbode is van een hele reeks 1080p-telefoons. Hiervoor is wel een update van Windows Phone nodig die dergelijke resoluties ondersteund, maar die zit er dan ook aan te komen, inclusief GDR3-update voor de quadcore-processor, wat ook een noviteit is voor Nokia.

Quad core

De Bandit zal over een Qualcomm Snapdragon quad-core processor beschikken en een 20 megapixel camera (Nokia <3 megapixels). De Finnen mikken op een dun en lichtgewicht toestel dat gemaakt is van polycarbonaat. Hij zou als eerst in Amerika op de markt komen, maar over een Europese introductie tasten we nog in het duister.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën