Nooit meer last van je rug met dit robotpak

Minder hernia’s en aanverwante ellende dankzij dit draagbare harnas, dat al je tilwerk 30 kilo lichter maakt.

Dit robotpak/draagbaar harnas/exoskelet werd ontwikkeld door Innophys, een bedrijf dat is gestart door de Tokyo University of Science. Het Muscle Suit (originele naam) werd deze maand getoond tijdens Tokyo’s International Robot Exhibition en is ontwikkeld voor mensen die voor hun werk veel moeten tillen, bijvoorbeeld in de ouderenzorg, landbouw en industrie. In Japan is de vergrijzing een nog veel groter probleem dan bij ons: bijna 26% van de bevolking is 65 jaar of ouder en 13% is zelfs ouder dan 75. De zorg voor deze mensen is fysiek zwaar: de bejaarden uit bed en in bad of rolstoelen tillen bijvoorbeeld.

Wat doet de Muscle Suit? Hydraulische, kunstmatige spieren geven extra steun bij het tillen. Ze zijn verwerkt in een aluminium rugzak die is verbonden met gewrichten in de heup. Er zijn twee modellen: eentje tilt tot 30 kilo en weegt zelf 5,5 kilo, een lichter model tilt 22 kilo en weegt 4,2.

Innophys verkoopt én verhuurt zijn vinding: je koopt er een voor $4970 en huurt hem voor $250.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën