NSA kan alle telefoongesprekken in een land afluisteren

Bijgewerkt op:

Sinds Edward Snowden aan de klokken hangt komen er steeds meer bizarre praktijken aan het licht. Dit afluistersysteem is er een van.

Volgens Snowden zou de NSA over een systeem beschikken waarmee ze alle telefoongesprekken in een land kunnen afluisteren en waarmee ze alle gesprekken tot 30 dagen op kunnen slaan. Het zou onderdeel zijn van een programma genaamd MYSTIC.

Uit gelekte documenten blijkt dat ongeveer 1% van de opnames via het zogeheten RETRO-afluistersysteem beluisterd werd. Om welk land of welke landen het gaat, laat de bron vanwege veiligheidsoverwegingen in het midden.

Eerdere berichtgeving over het aantal afgeluisterde gesprekken zou dus maar een fractie van de ware hoeveelheid kunnen zijn. Hoe dan ook, Obama heeft in januari dit jaar belooft om te stoppen met deze vorm van spionage.

Tags

Tags:

boyd

boyd

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door boyd

Populaire artikelen

Populaire categorieën